İnsan vücudunda kaç kemik vardır?
Organizmada gerçek anlamda destek görevi yapan dokudur. Ayrıca organizmanın kalsiyum depolarıdır. Kalsiyum bakımından doymuş olduklarından serttir. Sert olmalarına rağmen kıkırdak dokusundan farkları damar içermeleridir.
İnsan Vücudundaki Kemik Sayısı
İnsanların toplamda yaklaşık 206 kemiği vardır. Bu kemikler bizim hareket etmemize yardımcı olur ve organlarımızı hasar görmekten korur.
Kemikleriniz, hem kırmızı hem de beyaz kan hücresi üretimi için gerekli bileşenleri içermektedir. Üstelik vücudunuzdaki trombosit oluşumunu sağlayan kemik iliği üretmek için de oldukça önemlidir.
Vücudumuzdaki kemikleri, şekillerine göre 4 gruba ayırabiliriz:
1- Kol ve bacaklarda uzun kemikler,
2- El ve ayaklar ile omurgada kısa kemikler,
3- Göğüs, kaburga ve kafatasında yassı kemikler,
4- Omur kemikleri ve bazı yüz kemiklerinde düzensiz kemikler bulunur.
İnsan vücudunda kaç adet kemik vardır?
Kafa (Baş)
29 Adet
Gövde
51 Adet
Eller
38 Adet
Ayaklar
38 Adet
Omuzlar ve Kollar
10 Adet
Kalça ve Bacaklar
10 Adet
Kol Bilekleri
16 Adet
Ayak Bilekleri
14 Adet
Toplam
206 Adet
İnsan iskeleti
İnsan iskeleti, insan vücudunun iç çerçevesidir. Doğumda yaklaşık 270 kemikten oluşur – bazı kemikler birbirine kaynaştıktan sonra bu toplam yetişkinlikte yaklaşık 206 kemiğe düşer.[1] İskeletteki kemik kütlesi 21 yaş civarında maksimum yoğunluğa ulaşır. İnsan iskeleti, eksenel iskelet ve apendiküler iskelet olarak ikiye ayrılabilir. Eksenel iskelet, vertebral kolon, göğüs kafesi, kafatası ve diğer ilişkili kemiklerden oluşur. Eksenel iskelete bağlı olan apendiküler iskelet, omuz kuşağı, pelvik kuşak ve üst ve alt ekstremite kemiklerinden oluşur.
İnsan iskeleti altı ana işlevi yerine getirir: destek, hareket, koruma, kan hücrelerinin üretimi, minerallerin depolanması ve endokrin düzenleme.
İnsan iskeleti, diğer birçok primat türününki kadar cinsel olarak dimorfik değildir, ancak kafatası, diş yapısı, uzun kemikler ve pelvis morfolojisinde cinsiyetler arasında ince farklılıklar vardır. Genel olarak, dişi iskelet elemanları, belirli bir popülasyonda karşılık gelen erkek elemanlardan daha küçük ve daha az sağlam olma eğilimindedir.[kaynak belirtilmeli] İnsan dişi pelvisi de doğumu kolaylaştırmak için erkeklerinkinden farklıdır.[2] Çoğu primatın aksine, insan erkeklerinde penis kemiği yoktur.[3]
İnsan Vücudunda Kaç Tane Kemik Vardır? Bunların Ağırlığı Nedir?
İnsan vücudunu oluşturan kemiklerin sayısı doğum sonrası değişiyor. Yeni doğan bebeklerde toplamda 270 kemik bulunur. Erişkin olmasıyla birlikte kemikler birleşir ve toplamda 206 kemik oluşur.
İnsan Vücudunda Kaç Tane Kemik Vardır?
İnsan yapısını inceleyen ve merak eden kişiler bazı konularda araştırmalar yapabiliyor. Günümüzde çok merak edilen birçok bilgi bulunuyor. İnsan vücudunda yer alan kemiklerin tüm anatomisi kişilerce merak ediliyor. Bireyler insan vücudunda yer alan kemiklerin adedini öğrenmek istiyor. Vücudu oluşturan kemiklerin kaç tane olduğu çok merak ediliyor. İnsan vücudunda toplamda 206 kemik türü bulunuyor.
Dünyaya yeni gelen bebeklerde toplam 270 kemik vardır. 270 adet kemiğin bazıları bir süre sonra birbirleriyle kaynaşarak toplamda 206 kemik oluşturuyor. İnsan vücudunda kaç kemik var sorusuna, 206 kemik cevabı verilmelidir. Kemiklerin yer aldığı bölümler ve görevleri farklılık gösterebiliyor. Kemiklerin önemi vücut yapısı için önemli bir konudur. Kemiklerden geçen bazı sinirler bulunuyor. Zarar görmesi durumunda, vücutta bazı sorunlar yaşanabiliyor.
Bunların Ağırlığı Nedir?
Erişkin insanlarda bulunan kemiklerin toplam ağırlığı kişilerce çok merak ediliyor. Erişkin insanlarda toplamda 206 kemik vardır. 206 kemiğin toplam ağırlığını hesaplamak için, insan vücudunun ‘i göz önüne alınmalıdır. Yapılan incelemelerde kemiklerin ağırlığı insan vücut ağırlığının ‘i kadardır. Genel anlamda bir ortalama alındığında insanlarda bulunan kemikler 5 ile 6 kg arasındadır. Toplam 260 kemiğin ağırlıkları 5 ile 6 kilo arasında değişebiliyor.
Her ne kadar daha fazla ağırlık düşünülse de, kemiklerin ağırlıkları 5 ile 6 kilo arasındadır. Kemiklerin boyutları da ağırlıklarını etkileyen bir durumdur. Her erişkin bireyde kemik yapısı aynı şekilde oluşur. Kemiklerin yapısı doğuştan olarak farklı olabiliyor. Kemiklerin farklı bir yapıda olması, vücudun farklı görünmesine ve sorunlar yaşanmasına neden olabiliyor.