Hayal kurmanın hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Hayallerimiz sayesinde isteklerimizi ve hayatımızı programlarız. Çalışma gücümüz ve istediklerimize erişmek hep hayaller sayesindedir. Hepimiz hayal kurarız ama nedense hayallerimize inanmayız. Oysa hayatta başarılı olan insanlara baktığımızda hayallerine inanan ve arkasından gidenlerdir.
Yapılan araştırmalarda hayal kurmak beynimizi programlamaktadır. Ulaşabileceğiniz veya ulaşamayacağınız her türlü hayal beyninizde kimyasal bir reaksiyon başlatır. Beynimiz bu hayali gerçek olması için sanal görüntüler bile yaratmaya başlar ve olması için yapılması gereken ipuçları oluşur.
Hayal kurmak mutlu eder ve pozitif düşünceyi harekete geçirir. Hiç bir hayalimiz kederli ve negatif değildir. Bu nedenle kurulan hayaller beynimizde pozitif bir alan yaratır. Vücudumuzda bulunan negatif enerjiyi yok eder.
Hayal kuran insanlar daha başarılı olanlardır. Yapılan araştırmalarda hayalleri olmayan insanların diğerlerine göre daha başarısız oldukları anlaşılmıştır. Hayatta başarılı olmak için bol bol hayal kurulmalıdır.
Hayal kuran insanlar fiziksel olarak daha az hasta olmaktadır. Bunun sebebi hayal kurma süreci boyunca pozitif elektrik yüklenmek ve mutlu olmaktır. Hatta hayal gücü yüksek insanlarda obezite bile az görülmektedir.
Hayal kurmak beynin gelişimine yardımcı olmaktadır. Böylece beyin alışkın olmadığı rutin durumların dışına çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar, hayal kuran insanların daha az Alzheimer hastalığı riski taşıdığı yönündedir.