Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar? Güvercin Yumurtası Kaç Günde Oluşur Ve Damarlanır?
Güvercinler hem Türkiye içerisinde hem de diğer ülkeler içerisinde bilinen ve evcilleştirilebilme niteliğine sahip olan bir kuş türünü oluşturmaktadır. Bahsedilen bu kuş türü çok sayıda cinsten meydana gelmektedir. Bununla birlikte Türkiye içerisinde yalnızca 8 ya da 10 tane cinsi hayatını sürdürebilmektedir ve daha fazlası ise yaşamını sürdürememektedir. Doğal hava şartlarından ve iklimin de etkisi sebebi ile bu kuşların tamamı yaşamlarına devam edememektedir.
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?
Güvercinler, ilk olarak mevsimin de etkisi ile birlikte ve genel itibariyle yaz mevsiminin ortaya çıkmasından sonra belli olmaktadır. Mart ya da nisan ayları arasındaki sıcaklıkların ortaya çıkmasından sonraki süreçte güvercinler birbirlerine kur yapmaktadır ve böylece çiftleşme belirtisi göstermektedir.
Bahsedilen süreç birkaç gün olan aralıklar ile devam etmektedir. Ayrıca çiftleşmekte olan güvercinler çiftleşmelerinin ardından beş gün sonra yumurta bırakmaktadır. 18 ile 20 günlük bir kuluçka dönemi ile beraber değişimli bir şekilde dişi güvercin veya erkek güvercin yumurtaların üstünde yatmaktadır. 18 ile 20 günlük sürenin geçmesinden sonra ise mevcut olan yavrular yumurtadan çıkmaya başlamaktadır.
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Oluşur ve Damarlanır?
Güvercinler, kuluçka dönemi süresince dişi veya erkek olan ebeveyn güvercinlerin kursakları içerisinde yavrularını besleyebilmek amacı ile kursak sütü de biriktirmeye başlamaktadır. Genel olarak bakıldığında güvercin yumurtaları on yedi gün ila on sekiz gün içerisinde çatlamaktadır.
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar?
Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çatlar?
Güvercinlerin yavrulama dönemleri, güvercin yetiştiricileri ve güvercin sahipleri için tarifi imkansız bir heyecandır. Güvercinler kendilerine en uygun eşi seçtiklerinde çiftleşmeye meyillidir. Birbirlerine kur yapan güvercinler, güvercin kümesi doğru gözlemlendiğinde fark edileceklerdir. Birbirlerine kur yapan güvercinler kümes içinde fark edildiklerinde, korkmadan çiftleşebilmeleri için diğer güvercinlerden ayırılmaları gerekmektedir. Diğer güvercinlerden çiftleşmeleri için ayrılan çift güvercinler, yalnızca birbirlerini görebilmeleri sağlanacak şekilde üç ya da dört gün yalnız kalabilecekleri bir yuvaya alınmalıdır. Yalnız başlarına ayrı yuvaya alınan güvercinler üç ya da dört gün içinde çiftleşecekler ve dişi güvercin devam eden dört günün içinde yumurtlayacaktır. Yumurta, kimi zaman bir kimi zaman üç adet olabilir. Dişi güvercin yumurtladığı zaman, çiftleşme dönemi bitip kuluçka dönemi başlamış olacaktır.
Kuluçka döneminde eş olan dişi ve erkek güvercinler sırasıyla yumurtanın üzerinde kuluçkaya yatarlar. Bu kuluçka dönemi boyunca dişi ve erkek ebeveyn güvercinlerdin kursaklarında yavrularını besleyebilmek için kursak sütü de birikmeye başlayacaktır.
Genel olarak güvercin yumurtaları on yedi ila on sekiz gün içinde çatlayacaktır. Nadiren de olsa bazı güvercin yumurtaları doldurana dek çatlamayabilir. Bu güvercinler için herhangi bir tehlike arz etmeyecektir. Güvercin yumurtasının çatlamasından itibaren dünyaya gelen yavru güvercin, dört ila beş gün boyunca yalnızca ebeveyn dişi ve erkek güvercinler tarafından kursak sütü ile beslenecektir. Bu aşamada ebeveyn güvercinlerin beslenmelerineözen gösterilmesi için güvercin sahiplerine büyük iş düşmektedir.
Ebeveynleri tarafından ilk iki ya da üç hafta boyunca beslenen yavru güvercinler, bu süre zarfında tüylenmeye başlayacaklardır. Yavru güvercinler bilinçsiz hareketlerde yuvadan düşebilirler. Bu noktada da yuva dikkatle gözlemlenmeli ve yuvadan düşmüş olan yavru güvercinler yuvaya tekrar yerleştirilmelidir. Eğer ki yavru yuvaya geri yerleştirilmezse, ebeveyn güvercinler yavrularını göremeyebilir ve bu nedenle de yavru güvercinler açlıktan ölebilirler.