Diş etlerini güçlendirmek için
Diş etlerini güçlendirmek için ne yapmak gerekir? Diş etlerini güçlendirmek için hangi bitkisel tarifleri uygulamalıyız? Diş etleri nasıl güçlendirilir? Güçlü diş etleri için ne yapmalı?
Diş etlerini güçlendirmek için Suna Dumankaya önerileri.
Malzeme:
1 tatlı kaşığı sumak tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz hindistan cevizi
Uygulama : Dişlerinizi fırçaladıktan sonra,diş etlerinize bu karışımı sürün.Diş eti çekilmelerinde yararlıdır.
Diş etlerini güçlendirmek için konusu hakkında soru sorabilir ve bizlerle yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
DİŞ ETLERİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
DİŞ ETLERİNİ KUVVETLENDİRME
Diş etlerini güçlendirmek için uygulanacak terkipler:
Terkip 1 : «Sirke ile gargara yapılır»1.
Terkip 2:«Ağızda böğürtlen yaprağı sakız gibi çiğnenir»2.
Terkip 3:Kekik sakız gibi çiğnenir»8.
Terkip 4:«Sandarus sakızı çiğnenir»4.
Terkip 5:«Ada soğanı sirkesi ile gargara yapılır»5.
Terkip 6 :«Mersin ağacının yaprakları kaynatılır, elde edilen mayi ile gargara yapılır»*.
Terkip 7:«Tuzlu su ile gargara yapılır»7.
Terkip 8 :«Tuzlu su ile gargara yapılır»7.
Terkip 9:’«Şap, sirkede eritilerek gargara yapılır»9.
Terkip 10:«Yarpuz yakılır, külleri diş etlerine sürülür»10.
Terkip 11:«Çilek yenilir»11.
Terkip 12: «Zeytin yaprağı kaynatılır. Elde edilen mayi ile gargara yapılır»12.
Terkip 13:«Misvak ağacı ile diş etleri fırçalanır»11.
Terkip 14:«Erik yaprağı usaresi ile gargara yapılır»14.
Terkip 15«Mazı tozu ile diş etleri ovulur»15.
Terkip 16:«Günlük sakız gibi çiğnenir»18.
C-Vitamini Diş Etlerinizi Sağlıklı Tutmanıza Yardımcı Olur..
C-Vitamini Diş Etlerinizi Sağlıklı Tutmanıza Yardımcı Olur…
Deli gibi diş fırçalamanıza ve diş ipi kullanmanıza rağmen hala kanama ve çekilme olduğunu mu görüyorsunuz? Beslenme biçiminizle ilgili bir durum olabilir. Günde 60 miligram (15 yaşından büyük yetişkinler için günlük önerilen asgari miktar) C vitamini almayan kişilerin, bundan daha az alanlara göre daha fazla diş eti hastalığı olasılığı olduğunu göstermiştir. Günde 60 miligramdan az C vitamini tüketenlerin, günlük önerilen miktarın üç katı olan 180 miligram C vitamini tüketenlere göre diş eti hastalığına yakalanma riski %150 daha fazladır.
C vitamini diş etlerinizin sağlıklı olmasına nasıl yardım eder?
Daha basit olarak söylemek gerekirse, vücut kemikleri ve kan hücrelerini güçlendirmek için, dişlerinizi diş etlerinize tutturmak için ve vücudunuzun büyümesi, doku tedavisi ve yara iyileşmesi için gereken “hücrelerarası bağı” oluşturmak için yeterli C vitaminine gereksinim duyar. C vitamininin, tüm dokuların lifli yapılarını meydana getiren temel protein olan kolajenin üretimi için hayati olduğu tesbit edilmiştir. C vitamini güçsüz diş etlerini güçlendirerek diş eti tabakasının bakterilerce girilmesine karşı dayanıklılığını arttırır.
Diş fırçaladığınızda ya da diş ipi kullandığınızda diş etleriniz kanıyorsa ve tahriş oluyor, hassaslaşıyor, şişiyor ya da kızarıyorsa, bu gingivitis diye bilinen erken diş eti hastalığınız olduğuna işarettir. Bu, dişleriniz üzerindeki yemek artıkları ve bakterilerin plak oluşturmak için birleşmeleri ve daha sonra da sertleşmeleri ve tartarı oluşturmaları demektir. Plaklardaki bakteriler diş etlerinizi enfekte eder ve bunların dişlerde çekilmelerine ve bunun sonucu da burada ceplerin oluşmasına neden olur, ki bu ceplerde daha çok bakteri saklanır ve ürer. Eğer önlem alınmazsa, bu enfeksiyon dişlerinizin köklerine ve çene kemiğine saldırır ve diş kaybına neden olabilecek geri dönülmez hasarlara neden olur. Bu aşamada gingivitis daha ciddi bir sorun olan diş eti hastalığına dönüşür ve bu da, yetişkinlerin diş kaybının en önde gelen nedenidir.
Sigara içmek durumu daha da kötü yapar
Bazen ağız ve çene ameliyatı yapılacak olan hastalara operasyon öncesinde yüksek dozda C vitamini ve çok vitaminli destekler verilir. Eğer doğru besinleri almazsanız iyileşme sürecini geciktirir ve enfeksiyon ihtimalini yükseltirsiniz.
Bir ameliyat sonrası iyileşme için besin değeri yüksek bir diyet çok önemlidir çünkü yeni dokuların gelişmesi ve yaraların iyileşmesi için yeterli ve uygun vitaminler, mineraller, yağlar ve proteinler gereklidir. İyileşme sürecini geliştirmek ve daha çabuk iyileşmek için C vitamini ile birlikte A, E, B, K ve D vitaminlerini de önermektedir.
Yüksek C vitamini içeren yiyecekler
Pek çok meyve ve sebze C vitamini depolarıdır ancak oksijen, yiyeceklerdeki C vitaminini yok ettiği için bunların tazeyken yenmeleri önemlidir. Örneğin dilimlenmiş bir kavun buzdolabında açık olarak bekletildiğinde, 24 saat içinde içindeki C vitamininin yüzde 35’ini kaybeder.
Aşağıdakiler, vitamini bakımından zengin besinlerdir:
- Acı kırmızıbiber
- Kırmızı ve yeşil tatlı biber
- guava, papaya ve mango
- lahana ve maydanoz
- Brokoli, kırmızılâhana ve karnabahar
- Çilek ve ahududu
*Portakal, mandalin, limon - Ispanak
- Yeşil soğan
- istiridye
- soya fasulyesi
- kavun
- Domates
- Bezelye