Sabah namazından sonra okunan dua, Allah’ın rahmetine ve bereketine nail olmak için önemli bir ibadettir. Bu duayı okuyan kişi, Allah’ın izniyle muradına erer, günahlarından arınır ve meleklerin korumasına girer. Sabah namazından sonra okunacak dua, ayetler ve tesbihat nelerdir? İşte detaylar…
SABAH OKUNAN DİLEK DUASI
Her hangi bir dileğiniz için sabah namazını kıldıktan sonra kalkmadan bu dua yüz defa okursa dileğiniz en kısa zamanda gerçekleşir inşallah.Bu dua evliyaların okuduğu bir duadır.İsa Aleyhiselam bu dua ile ölüleri diriltirdi.
Cenabı Allah’ın “evliya ” kullarından olan Süleyman bin Mukatil hazretleri tavsiye etmiştir.
Duanın okunuşu:
“Bismillahirrahmanirrahim.La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym.Allahümme inni es’elüke ya Kadimü.Ya Daimü.Ya Vitru.Ya Ehadü.Ya Samedü.Ya Hayyü.Ya Kayyumü.Ya zel celali vel ikram.Fe in tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym.”
DİLEK DUASI OKUNUŞU, Çok Etkili, Evliyaların Okuduğu, Peygamber Efendimizin Dilek Duası Arapça Yazılışı ve Anlamı
Dilek duası okunuşu dileklerin kabul olmasında oldukça önemlidir. 1 günde gerçekleşen Dilek Duası sınavlar, işe girmek, evlilik için okunur. Kişiler hızlı bir şekilde dileklerinin yerine gelmesi için anında kabul olan Dilek Duası arayışındadır. Bu nedenle Allah’ın geri çevirmediği Dilek Duası okumak son derece tesirlidir. Çok etkili, evliyaların okuduğu, Peygamber Efendimizin dilek duası Arapça yazılışı ve anlamı…
DİLEK DUASI OKUNUŞU, Çok Etkili, Evliyaların Okuduğu, Peygamber Efendimizin Dilek Duası Arapça Yazılışı ve Anlamı
Dilek Duası okunuşu, duanın kabul olmasında dikkat edilmesi gereken bir konudur. Evliyaların Dilek Duası okunduğunda isteklerin daha hızlı gerçekleşeceğine dair birtakım inançlar vardır. Allah’ın geri çevirmediği dilek duası okumak isteklerin kabul olmasında etkilidir. Anında kabul olan dilek duası okumak herkesin ihtiyaç duyduğu manevi konular arasındadır. Çok etkili, evliyaların okuduğu, Peygamber Efendimizin dilek duası Arapça yazılışı ve anlamı ile ilgili detayları yazımızda bulabilirsiniz.
Dilek Duası Okunuşu
1. Hasbiyallahü la ilahe illa hu.
Allah bana yeter. O’ndan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur. (Tevbe, 129)
2. Hasbünallahu veni’mel vekil.
Allah bize yeter. O ne güzel vekildir. (Al-i İmran, 173)
3. İyyake na’büdü ve iy’yake nestain.
Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım isteriz. (Fatiha, 5)
4. Velhamdü lillahi rabbil alemin.
Ve âlemlerin rabbi olan Allah’a hamd olsun. (Fatiha, 2 ve En’am, 45)
Dilek Duası Türkçe Anlamı
Dilek Duası isteklerin kabul olması ve kişilerin istedikleri hayata ulaşabilmeleri için okudukları dualar arasındadır. Son derece tesirli olan bu dua her Müslüman tarafından bilinmelidir. Hem tesirli olması hem de kolay okunabilmesi gün içerisinde birçok defa okunmasını gerekli hale getirir.
Dilek Duasının Türkçe anlamını bilmek kişilerin dua ederken ne istediğini ve ne söylediğini bilmesi açısından önem taşır. Duaların anlamları bilindiğinde daha tesirli olduğu da bilinenler arasında yer alır. Kişiler daha bilinçli bir şekilde dua etmek istediklerinde Arapça sözlerde sonra Türkçe anlamını da okuyabilirler. Dilek Duası Türkçe anlamı şu şekildedir:
Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azîm olan Allah’a istigfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.
Hacet Namazı Duası Okunuşu, Hacet Namazı Duası Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Tefsiri
Müslüman bir kişinin ahire ve dünyaya dair dileklerinin gerçekleşmesi için namaz kılmasına hacet namazı adı verilir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) bu konuda, namaz kılınmasını ve dua okunmasını buyurmuştur. Hacet namazı duası nasıl okunur ve hacet namazı nasıl kılınır sorusu ise bu noktada sıkça araştırılan konulardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Hacet namazı duası Arapça Türkçe okunuşu, anlamı ve faziletleri hakkında ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz. İşte, hacet duası okunuşu ve hacet namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı
Hacet Namazı Duası Okunuşu, Hacet Namazı Duası Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Tefsiri
Hacet namazı bir kişinin dünyaya ve ahirete dair istediklerinin gerçekleşmesi için kıldığı namaza verilen isimdir. Allah’tan ya da bir kişiden ihtiyacı olan şeyin istenmeden önce abdest alınarak namaz kılınıp dua edilmesi gerekir. Hacet duası da bu noktada merak konusu olmaktadır. Hacet namazı nasıl kılınır ve hacet namazı duası nasıl okunur sorularına bu başlık altında cevap verdik. Peki, hacet namazı nasıl kılınır ve kaç rekâttan oluşur?
Hacet Namazı Duası Okunuşu
“Lâ ilâhe illallahül-halimül-kerimü. Sübhânellahi Rabbil-‘arşil-‘azîm. El-Hamdü lillahi Rabbil-‘âlemîn. Allahümme innî es’elüke mûcibâti rahmetike. Ve’azâime mağfiretike. Vel-ganîmete min külli birrin. Ves-selâmete min külli ismin. Eselüke illâ tede’â lî zenben illâ gafertehü. Ve lâ hemmen illâ ferrectehü. Ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ lî”
Hacet Namazı Duası Türkçe Anlamı
“Hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur!”) (Tirmizî, Salât, 236; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 189)
Hacet Namazı Kaç Rekât?
İstek ya da ihtiyaç namazı olarak bilinen hacet namazı iki rekât olarak kılınır.
Hacet Namazı Nasıl Kılınır?
- Rekat
Niyet Edilir: “Niyet ettim Allah rızası için Hâcet Namazı kılmaya”
“Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlanır.
Subhaneke okunur.
Euzü-besmele çekilir.
Fatiha okuruz.
Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz.
Rüku’ya gideriz.
Secdeye gidilir.
Tekrar doğrulup secdeye gidilir.
- Rekât
Ayağa kalkarak kıyama durulur.
Besmele çekilir.
Fatiha okunur.
Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz.
Rüku’ya gidilir.
Secdeye gidilir.
Tekrar doğrulup secdeye gidilir.
Son oturuşta Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur.
Selam verilir
Hacet Namazı Kılmanın Faziletleri
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) şöyle buyurmuştur: “Kişi, ihtiyacı olan bir şeyi Allah’tan veya bir insandan isteyeceği zaman önce güzelce abdest alsın, sonra iki rekât namaz kılsın. Sonra Allah’ı anıp Resûlullah’a salavat getirsin ve şöyle desin: (yukarıda yer alan dua okunacak)