Aile hekimi rapor ücreti şok!

Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oluyor! Artık aile hekiminden rapor almak cep yakıyor! Ücretsiz rapor dönemi bitti mi?Aile hekiminden rapor almak artık bir kabus!

Aile Hekimliği Ücretsiz Oluyor: Yeni Düzenleme Meclis’te!

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik içeren önemli bir kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Bu düzenleme ile aile hekimliği hizmetleri büyük ölçüde ücretsiz hale geliyor.

Hangi Hizmetler Ücretsiz Olacak?

Yeni düzenlemeyle, yabancılara sunulan hizmetler, mesai dışında sunulan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile özel amaçlı raporlardan Bakanlıkça belirlenenler hariç, tüm aile hekimliği hizmetleri ücretsiz olacak. Bu, vatandaşlar için sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak önemli bir adım.

Aile Hekimlerinin Çalışma Saatleri

Acil durumlar hariç, aile hekimleri haftada en az 40 saat çalışacak. Çalışma saatleri, aile hekiminin talebi ve Sağlık İdaresi’nin onayıyla belirlenecek. Bu düzenleme, hizmetin sürekliliğini ve erişilebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.

Gelirlerin Kullanımı

Bakanlıkça tarifeleri belirlenen ücretli hizmetlerden elde edilen gelirler, il sağlık müdürlüklerinin döner sermaye işletmelerinde bu amaçla açılacak bir hesaba yatırılacak. Bu hesapta toplanan gelirler, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve aile sağlığı merkezlerinin giderlerinde kullanılacak. Ayrıca, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına da bu gelirlerden pay verilecek.

SGK ile Veri Paylaşımı

Yeni düzenleme, SGK’nın bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları, borsalar ve benzeri kuruluşlarla veri paylaşımını da mümkün kılıyor. Bu, daha etkin bir sağlık sistemi ve daha iyi hizmet sunumuna katkı sağlayacak.

AİLE HEKİMİ RAPORLARI ÜCRETLİ Mİ?
Aile hekimlerince verilen raporların ücretlendirilmesiyle ilgili düzenlemeye gidileceğini belirten Usta, bu şekilde aile hekimlerinin bütçelerine ciddi bir katkı sağlanacağını dile getirdi. Aile hekimlerinden bazı raporların ücretsiz alınmaya devam edileceğini ancak “ehliyet raporu” gibi raporların ücretlendirileceğini söyledi.

Teklifle, sağlık hizmetlerine erişimi artırmak amacıyla aile hekimliği birimlerinin işlevselliğini genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen Usta, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetlerinin aile hekimliği birimlerince sunulmasını sağlayacak bir düzenleme getiriyoruz. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetleri konusunda eğitim almış olan, bunu uygulayabilecek gerek uzman gerekse pratisyen aile hekimlerimizin, mesai dışında ücret kabilinde vatandaşlarımıza bu hizmetleri kendi birimlerinde uygulamalarını sağlayacak bir düzenleme.” bilgisini paylaştı.

Aile hekimlerince verilen raporların ücretlendirilmesiyle ilgili düzenlemeye gidileceğini belirten Usta, bu şekilde aile hekimlerinin bütçelerine ciddi bir katkı sağlanacağını dile getirdi.

Usta, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla aile hekimlerinden sevk ile katkı paylarının düşürülmesini sağlayacak bir düzenleme getirdiklerini kaydederek, aile hekimlerinden sevk alarak ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerine başvuranların katkı paylarının yüzde 50’sine kadar düşürüleceği bir sistem getireceklerini bildirdi.

AİLE HEKİMLERİNDEN HANGİ RAPORLAR ALINABİLİYOR?
Ehliyet Raporu

İş İçin Sağlık Raporu

Askerlik Muayene Raporu

Spor Yapabilir Raporu

Akıl Şuur (Temyiz Kudretine Haizdir) Raporu

Av Tüfeği Ruhsatı Raporu

Portör Muayenesi Raporu

Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Raporu

İstirahat Raporu

Evlilik Raporu

Benzer Yazılar

Kolestrol nedir kolestrol kaç olmalı

Mitomani Hastalığı Belirtileri Mitomani Tedavisi

Grip ve nezleye iyi gelen çay ortaya çıktı. Vücut direncini doğal yöntemlerle artırıyor